Tiplijn: 06-19541384

Grote oefening bij stadion van FC Dordrecht

0

DORDRECHT – In en bij het stadion van FC Dordrecht aan de Krommedijk heeft woensdagavond 12 april een grote oefening plaatsgevonden. Aan de oefening deden zo’n 100 personen mee. Het scenario van de oefening was als volgt. Tijdens een wedstrijd van de voetbalclub werd er op de tribune een vuurwerkbom afgestoken. Door de explosie raakten mensen gewond en ontstond er paniek. Daarop moest het stadion worden ontruimd en werd de hulpverlening opgestart.

De slachtoffers werden tijdens de oefening zowel in als buiten het stadion behandeld. Hierbij werden de ambulancediensten van Zuid-Holland Zuid, Rotterdam en Zeeland ingezet. Ook de Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) en het Rode Kruis werden ingeschakeld. Naast de inzet van de hulpdiensten werden ook het Albert Schweitzer ziekenhuis en het personeel van FC Dordrecht betrokken bij de oefening. De hulpdiensten en de andere betrokken partijen kijken terug op een geslaagde oefening.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer