Tiplijn: 06-19541384

Verdachte moordaanslag bij Noordeloos ontsnapt uit Surinaamse gevangenis

0

NOORDELOOS – In Suriname is deze week de verdachte van de dubbele liquidatiepoging van december 2016 in Noordeloos ontsnapt uit de gevangenis. Het gaat om Gerel Lusiano Palm. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant wordt in Suriname en in Nederland met man en macht gezocht naar de ontsnapte gevangene. De verdachte ontsnapte zondag uit de gevangenis door een vuurwapen tegen het hoofd van een bewaarder te zetten en de bewaarder te ontdoen van zijn wapens.

December 2016 werden twee mannen op de Middenweg in Noordeloos beschoten. Onderzoek leidde naar een 31-jarige man Curaçaoënaar die in Suriname verbleef. Woensdag 1 maart 2017 werd deze man in Suriname aangehouden. Het onderzoeksteam was in afwachting van zijn uitlevering.

Een automobiliste die in de nacht van zaterdag 10 december 2016 langs een weiland in Noordeloos reed, zag iets in de berm liggen. Er bleek een neergeschoten man te liggen. Verderop in het weiland werd nog een tweede neergeschoten man aangetroffen.

De twee mannen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De slachtoffers, twee Antilliaanse Rotterdammers van 28 en 35 jaar, waren op dat moment nog niet in staat om te vertellen wie hen heeft neergeschoten en waarom. Omdat nog veel onduidelijk was en alle scenario’s open lagen, werden de slachtoffers enige tijd zelf ook aangemerkt als verdachte. Inmiddels zijn ze dat niet meer.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer