Tiplijn: 06-19541384

Politie trots op helpende weggebruikers op A27

1

LEXMOND – De politie is trots op weggebruikers die hulp verleenden bij een ongeval. Daarbij raakte op maandagmiddag 13 maart een vrachtwagen op zijn kant in de berm langs de rijksweg A27 bij Lexmond. De vrachtwagen vloog in brand terwijl de chauffeur nog bekneld zat.

Tientallen weggebruikers sprongen te hulp. Ze vormden een menselijke keten en haalden met emmers water uit de sloot. Ook spoten zij een tiental brandblussers leeg die uit verschillende trucks kwamen. Zo voorkwamen zij dat het vuur de gewonde chauffeur bereikte.

Blij met hulp

De toegesnelde brandweer bevrijdde hem en de 52-jarige man uit Haarlem werd overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht. De snelweg werd na het ongeval richting Utrecht geheel afgesloten. Na de avondspits rond 21.00 uur haalde een bergingsvoertuig de truck weg. De truck raakte van de weg nadat deze hard moest remmen. De politie is erg blij met de hulp van de weggebruikers die allemaal niet twijfelden maar direct in actie kwamen.

Foto’s: Koen Laureij.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer