Tiplijn: 06-19541384

Weer aanhoudingen na overval supermarkt in Leerdam

0

LEERDAM – De politie heeft dinsdag 7 maart een 17-jarige jongen uit Leerdam gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op een supermarkt aan de Markt op dinsdag 24 januari jl. Vorige maand werden ook al twee verdachten aangehouden. Dat betrof twee 15-jarige Leerdammers. Een van deze jongens is vandaag opnieuw aangehouden in verband met nieuwe feiten en omstandigheden.

Dinsdagavond 24 januari bedreigde een overvaller een caissière en een medewerker van de supermarkt aan de Markt met een vuurwapen. Hij ging er met een geldbedrag vandoor. Agenten stelden direct een onderzoek in. De overval is onder andere op social media en in Bureau Rijnmond onder de aandacht gebracht. Dit alles resulteerde op 7 februari in de aanhouding van de eerste verdachte, een 15-jarige jongen uit Leerdam. Hij was heengezonden maar bleef verdachte in deze zaak. Hij is vandaag opnieuw aangehouden in verband met nieuwe feiten en omstandigheden.

Omdat de politie vermoedde dat de overvaller niet alleen handelde, werd het onderzoek voortgezet. Drie dagen na de eerste aanhouding volgde de aanhouding van nog een 15-jarige jongen uit Leerdam. Hij werd na verhoor vrijgelaten en is geen verdachte meer in het onderzoek. Dinsdag 7 maart hielden agenten een 17-jarige jongen, de vermoedelijke handlanger, aan in zijn woning in Leerdam.

Foto: Archief

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer