Tiplijn: 06-19541384

Dronken man opgepakt na ‘kortste achtervolging ooit’

0

NIEUWPOORT – De politie heeft dinsdagavond in Nieuwpoort een man opgepakt na een korte achtervolging. Een surveillerende wijkagent reed rond 19.00 uur door het dorp toen er plotseling een auto met piepende banden vanaf een parkeerplaats wegreed, vlak voor de politieauto langs. De agent kon een aanrijding te voorkomen door direct te remmen. Meteen kreeg de bestuurder van de betreffende auto een stopteken.

De man ging er echter vandoor en reed hard weg in de richting van de Hoogstraat, waar hij in botsing kwam met een tegemoetkomende auto. Ook na de botsing probeerde de man nog weg te komen maar iets verderop reed de bestuurder zich vast bij enkele geparkeerde auto’s.

Aangehouden
De man werd direct aangehouden voor het onder andere negeren van een stopteken en het veroorzaken van een aanrijding. Op het politiebureau in Gorinchem bleek na een ademtest dat de man teveel alcohol gedronken had. Er werd 350 ug/l gemeten terwijl voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is toegestaan. De man kan volgens de wijkagent een forse boete tegemoet zien. De bestuurster van de auto waar de dronken man tegenaan reed kwam met de schrik vrij. Het was voor de wijkagent zijn ”kortste achtervolging ooit”, schrijft hij op Facebook.

Foto’: Politie Molenwaard

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer