Tiplijn: 06-19541384

Grote brand in loods langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland

0

NIEUW-LEKKERLAND – In een loods langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is maandag 6 maart 2017 brand uitgebroken. Vermoedelijk door laswerkzaamheden had een personenauto in de loods vlam gevat. Omstanders zagen rook uit het pand komen en belden 112. Niet veel later schaalde de brandweer op naar ‘grote brand’. Behalve brandweer Nieuw-Lekkerland kwamen ook brandweer Alblasserdam en brandweer Papendrecht met spoed ter plaatse.

In de loods waren diverse ontploffingen te horen. Door de hitte vatte ook de zolder in de loods vlam. Om daar goed te kunnen blussen, moest een deel van het dak open gezaagd worden. Rond 10.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

Niemand raakte gewond. Wel ontstond er flinke schade aan de auto, aan een vrachtwagen en aan de loods.

Bij de brand kwam opvallend genoeg weinig tot geen zwarte rook, maar juist witte rook vrij. Dat had volgens de brandweer te maken met het soort isolatie dat bij het dak is gebruikt.

Foto’s: Peter Stam

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer