Tiplijn: 06-19541384

Drie agenten gewond bij incidenten met agressieve personen in Dordrecht

0

DORDRECHT – Drie agenten van de politie in Dordrecht zijn in het afgelopen weekend gewond geraakt bij incidenten in Dordrecht. Op zaterdag 18 februari zagen twee agenten omstreeks 16.30 uur een motorrijder op de Spuiboulevard een zogenaamde burn-out maken. Daarbij geeft de motorrijder vol gas en draait het achterwiel op volle toeren. Tegelijkertijd houdt de bestuurder de voorrem vast, zodat de motorfiets stil blijft staan. Het slippende achterwiel veroorzaakte een flinke rookwolk met stank en lawaai.

Achtervolging
Toen de motorrijder de agenten zag, ging hij er snel vandoor en reed via de Van Godewijckstraat en Beverwijckstraat de Singel op. Vervolgens reed hij door de tunnel de wijk Oud Krispijn in. Op de Hugo de Grootlaan werd de motorrijder door twee politieauto’s klemgereden. Eén agent pakte de motorrijder vast om hem aan te kunnen houden, maar de verdachte reed weg, waardoor de agent op de grond viel. Een andere agent lukte het wel de motorrijder naar de grond te werken en aan te houden. Bij de aanhouding liepen de agenten een gekneusde duim en een pijnlijke pols op, waarvoor ze allebei naar het ziekenhuis moesten. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen.

Gekneusde oogbal
Bij een eerdere melding van huiselijk geweld moest een andere agressieve verdachte worden aangehouden. De verdachte verzette zich hevig waardoor een agent onder andere een gekneusde oogbal opliep. Door de uitval van de diverse agenten assisteerden collega’s uit Papendrecht zondag in Dordrecht.

Foto: Archief

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer