Tiplijn: 06-19541384

Vier verdachten aangehouden in Meerkerk na lange achtervolging

1

MEERKERK – In de nacht van donderdag 16 februari op vrijdag 17 februari zijn vier verdachten aangehouden na een lange achtervolging in Meerkerk. Dit gebeurde nadat de verdachten omstreeks 2.15 uur een plofkraak pleegden in Chaam (Brabant).

De politie kreeg meerdere meldingen van getuigen die zagen dat de vermoedelijke verdachten richting Breda reden. Rond 03.30 uur zag de politie de vluchtauto rijden over de A15 bij Gorinchem. Al snel bleek dat de verdachten niet bereid waren te stoppen, en gingen zij er met hoge snelheid vandoor. Ook een helikopter van de politie vloog ter assistentie mee. Uiteindelijk is de vluchtauto in Meerkerk tot stilstand gekomen. De vier inzittenden zijn gearresteerd. Het gaat om mannen van 19, 19, 26 en 30 jaar oud. Drie van hen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats en de vierde komt uit Liverpool.

Tijdens de achtervolging is een politieauto tegen een boom geklapt. Dit gebeurde aan de Zouwendijk in Meerkerk. De politieagenten zijn door medewerkers van de ambulancedienst met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet verder onderzoek.

Foto: Politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie