Tiplijn: 06-19541384

Tweede aanhouding voor overval Leerdam

0

LEERDAM – De politie heeft vrijdagochtend 10 februari een 15-jarige jongen uit Leerdam gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op een supermarkt aan de Markt op dinsdag 24 januari jl. Eerder deze week werd de eerste verdachte al aangehouden, eveneens een 15-jarige Leerdammer.

Dinsdag 24 januari rond 19.00 uur bedreigde de overvaller een caissière en medewerker van de supermarkt met een vuurwapen. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Agenten stelden direct een onderzoek in. Getuigen zijn gehoord, sporen veiliggesteld en camerabeelden uitgekeken. De overval is onder andere op social media en in Bureau Rijnmond onder de aandacht gebracht. Dit alles resulteerde in de aanhouding van de eerste verdachte. Omdat de politie vermoedde dat de overvaller niet alleen handelde, werd het onderzoek voortgezet. Dit resulteerde in de aanhouding van de tweede overvaller.

Overvallen hebben een enorme impact op de slachtoffers. De gemeente Leerdam nam na deze overval preventieve maatregelen,  waaronder het plaatsen van een aantal mobiele camera’s. De politie onderzoekt of de verdachten bij meer overvallen betrokken zijn geweest.

Overval Gorinchem
Deze week werd ook een 17-jarige jongen uit Leerdam gearresteerd, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een cafetaria in Gorinchem, vorige week donderdag. Voor zover bekend zitten alle drie de verdachten nog vast.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer