Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor schroeiende betimmering achter haard in Lekkerland

1

NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is donderdag 9 februari 2017 met spoed uitgerukt voor een melding van een schoorsteenbrand in de Wethouder De Jongstraat. Ook de hoogwerker van Papendrecht kwam met spoed naar Nieuw-Lekkerland.

Ter plaatse bleek dat er geen sprake was van een schoorsteenbrand, maar dat de betimmering achter de open haard / kachel te warm was geworden en daardoor was gaan schroeien / branden. De brandweer heeft het smeulende hout weggebroken en naar buiten gebracht. Er hoefde in de woning niet geblust te worden.

Foto’s: Jeffrey Reit en Niels van Loon. Tekst: Peter Stam

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Wie haalt het in hemelsnaam in zijn hoofd om een houten betimmering achter een kachel/open haard te maken? Dat die op een kwade dag in brand gaat kun je toch zelf ook wel bedenken???

Reageer