Tiplijn: 06-19541384

Brand in schuur langs Vroegestraat in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – In een schuur achter een woning aan de Vroegestraat in Alblasserdam is maandag 6 februari 2017 brand uitgebroken. Een buurman, die de brand ontdekte, probeerde het vuur in eerste instantie te doven met een poederblusser. Toen bleek dat dat niet voldoende was, werd de brandweer gebeld. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en had het vuur snel onder controle.

De eigenaar van de schuur vermoedt dat de brand is ontstaan, doordat er per ongeluk een verkeerde stekker (die van een elektrische kookplaat,red.) in het stopcontact is gestoken.

Woningcorporatie Woonkracht10 is in kennis gesteld over de brand en gaat helpen bij de afhandeling van de schade.

Na het bluswerk kwam de afdeling ‘logistiek’ van de brandweer ter plaatse om de brandweerpakken van de vrijwilligers die in de rook hadden gestaan om te wisselen. Giftige verbrandingsstoffen kunnen namelijk door een pak heen via de huid het lichaam binnenkomen. Hierdoor is er een verhoogde kans op ernstige ziekten zoals kanker. De ingenomen brandweerpakken zullen gereinigd worden.

Foto’s: William van de Pol en Peter Stam.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer