Tiplijn: 06-19541384

Politie doet inval in Zwijndrecht in groot onderzoek naar Hells Angels

0

ZWIJNDRECHT – De politie is donderdagavond 26 januari een woning in Zwijndrecht binnengevallen. Omstreeks 20.45 uur viel Team Paraatheid,  een team dat wordt ingezet bij complexe of risicovolle aanhoudingen, het pand in de wijk Nederhoven binnen. Hierbij werd de deur van de woning, die staat geregistreerd als pand van de motorclub Hells Angels, geforceerd.

Strafrechtelijk onderzoek
De inval zou zijn gedaan in een vanaf 2015 lopend strafrechtelijk onderzoek naar de motorclub, meldt de politie. Bij het onderzoek werden negenentwintig zaken bekeken. “Hieruit is de verdenking naar voren gekomen dat leden van de Hells Angels chapter Haarlem, in wisselende samenstelling bij deze incidenten betrokken waren”, vervolgt de politie. Er werden donderdagavond invallen gedaan in panden in Zwijndrecht, Gouda, Leiden, Warmond, Alkmaar, Hoofddorp, Velsen-Zuid, IJmuiden, Heerhugowaard en Haarlem.

Doorzoeking
Bij de inval in Zwijndrecht doorzocht de politie het gehele pand. Hierbij werden diverse spullen veilig gesteld. Voor zover bekend werd er niemand aangehouden.

Aanhoudingen
Bij de invallen in Haarlem en een inval in een penitentiaire inrichting in Heerhugowaard werden negen mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. De politie zet het onderzoek voort.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer