Tiplijn: 06-19541384

Politie waarschuwt voor oplichters met postpakketjes in Dordrecht

3

DORDRECHT – De politie in Dordrecht waarschuwt burgers voor oplichting. Afgelopen tijd kwamen diverse meldingen binnen van mensen over postpakketten. De pakketten worden dan op het juiste adres afgeleverd, maar met een andere naam. “Na aanname van het pakket komt er al snel een persoon aan de deur die zegt dat het pakket van hem is,” vertelt de politie op Facebook.

“Wanneer u het pakket afgeeft heeft u een probleem, de inhoud van het pakketje is op ‘achteraf betalen middels acceptgiro’ besteld. U krijgt vervolgens ook de acceptgiro van het bedrijf, met alle narigheid van dien”. De politie adviseert mensen om zulke pakketten niet aan te nemen en de politie in te lichten via 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Je hoeft niet zo bang te zijn voor de rekening die volgt. Rekeningen (en betaalverplichtingen) staan op naam en niet op adres. Dus als jouw naam niet op die acceptgiro staat hoef je die ook niet te betalen. Wel is het heel vervelend dat je steeds weer aan de verzender/incassobureau/deurwaarder moet uitleggen dat jij niet degene op de rekening bent. Gelukkig moet een deurwaarder voor hij beslag mag leggen eerst controleren of hij dat wel bij de juiste persoon doet.
    Ben het ten dele eens met de politie, verstandig is het om voor het aanpakken te controleren of je naam op het pakket staat. Zo niet, gewoon niet aannemen. Stuurt de post/pakketdienst het terug aan de afzender (met als aantekening dat geadresseerde niet op het adres woont). Scheelt daarna een hoop gedoe met die rekeningen.
    Overigens hoeft het niet altijd oplichting te zijn, kan ook best een vorige bewoner zijn die zijn/haar adres is vergeten te wijzigen bij een winkel of iemand die per ongeluk een verkeerd adres heeft ingevuld.

      • Dat zeg ik ook. Als je naam er niet op staat, gewoon niet aannemen.

        Alleen als je het wel doet, je kunt nooit verantwoordelijk worden voor de rekening omdat die niet op jouw naam staat (wel wordt het heel vervelend omdat je steeds weer mag uitleggen dat de geadresseerde niet op jouw adres woont). Spreek uit ervaring. Alleen in mijn “geval” liet de besteller zijn pakketje bezorgen bij een ophaalpunt en de rekening naar mijn adres sturen.

Reageer