Tiplijn: 06-19541384

Politie vindt tweede hennepkwekerij in woning na brand in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – In de woning aan de Surinamestraat in Zwijndrecht is vrijdag 9 december een tweede hennepkwekerij aangetroffen. Dat meldde de politie vrijdagmiddag. Donderdagavond brak er in de woning brand uit. De vermoedelijke oorzaak hiervan was een in werking zijnde kwekerij met zo’n twintig plantjes. Bij forensisch onderzoek vrijdag in de woning werd onder de vloer een tweede kwekerij met zo’n 200 planten aangetroffen.

Brandweermannen onder stroom
Bij het bestrijden van de brand kwamen twee brandweermannen onder stroom te staan. “Voor het blussen was de stroom uitgeschakeld, maar op de bovenverdieping bleek illegaal een tweede stroomnetwerk te zijn geïnstalleerd. Twee brandweermensen kregen een schok toen zij met de elektra in aanraking kwamen. Zij zijn meerdere malen onderzocht door de ambulancedienst en houden waarschijnlijk geen lichamelijk letsel over aan dit voorval. Wel is de schrik bij hen en de collega’s groot,” meldt de politie.

Aangehouden
De politie hield donderdagavond de 46-jarige bewoonster van de woning aan op verdenking van het vervaardigen van softdrugs en brand door schuld. De hennepkwekerijen worden ontmanteld en vernietigd. De woning raakte door de brand zwaar beschadigd.

Klik hier voor meer foto’s.

IMG_9852-2 DSC_0239 DSC_0195

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer