Tiplijn: 06-19541384

Vier mannen aangehouden voor overval op winkel in Maasdam

3

MAASDAM – De politie heeft dinsdag 22 november 2016 vier mannen aangehouden na een overval op een 77-jarige Maasdamse winkelier. Een Strijense wijkagent die zijn pappenheimers kent, had direct verdachten op het oog toen het signalement werd verspreid. Het slachtoffer stond dinsdag rond 19.20 uur voor zijn winkel aan de Gatsedijk in Maasdam (Hoeksche Waard) toen twee mannen hem tegen de grond duwden. De overvallers sloten de eigenaar in de winkel op en namen de kassalade mee. Ze stapten bij twee anderen in een auto en gingen er vandoor.

Vermoeden
Een wijkagent  in Strijen had direct een vermoeden om wie het zou kunnen gaan op basis van het door de meldkamer via de portofoon verspreide signalement. Hij besloot bij één van hen in de straat te gaan kijken. Daar zag hij de bewuste auto met daarin drie verdachten. Hij volgde de auto en zette deze met hulp van collega’s aan de kant op de Blaaksedijk in Mijnsheerenland. De agenten controleerden het voertuig en de inzittenden en troffen in de auto een kassalade en geld aan. Hierop hielden zij de drie mannen (15 en 2x 19) uit Dordrecht aan.

Vierde verdachte ook aangehouden
De verdachten verklaarden de vierde verdachte bij zijn woning in Maasdam te hebben afgezet. Deze vierde man is korte tijd later ook aangehouden. Omdat hij bij eerdere aanhoudingen gewelddadig was richting agenten werd dat gedaan door een speciale eenheid.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

Reageer