Tiplijn: 06-19541384

Alblasserdammer (87) wordt met geweld beroofd van portemonnee

0

ALBLASSERDAM – Een 87-jarige man uit Alblasserdam is zaterdag 19 november 2016 slachtoffer geworden van een straatroof. De politie is nog op zoek naar de dader en naar getuigen. Het voorval gebeurde zaterdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur. De bejaarde Damdorper was rond 15.00 uur naar de drogist geweest. Buiten de drogist werd de man aangesproken door een onbekende, niet-Nederlands sprekende man met een landkaart. Toen de man richting zijn huis liep, werd hij opnieuw aangesproken door dezelfde man.

Dit gebeurde ter hoogte van de kruising Cortgene / Blokweerweg in Alblasserdam. Dit keer had de dader een muntstuk in zijn handen. De 87-jarige verstond de man niet, maar dacht dat hij geld wilde wisselen. Vervolgens werd de portemonnee uit de binnenzak van de oude man gegrepen. Het slachtoffer werd daarbij op de grond geduwd / gegooid. Vervolgens is de dader in een grijze auto (4 deurs) weggereden. De auto reed weg in de richting van Kinderdijk. Meer kan de Alblasserdammer zich niet herinneren.

Getuigen
De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de straatroof te maken kan hebben. Er is inmiddels een buurtonderzoek gestart. Tips zijn welkom bij de politie via [email protected] en via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Wie anoniem iets wil verklaren, kan dit doen via Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Bron: Alblasserdamsnieuws.nl

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer