Tiplijn: 06-19541384

Politie waarschuwt in Alblasserdam en Sliedrecht voor babbeltruc

0

ALBLASSERDAM – De politie waarschuwt voor twee verdachte vrouwen in de regio, omdat ze verdacht worden van babbeltrucs. De vrouwen (zie foto) kwamen zondag 20 november 2016 onder meer langs de deuren van de woningen van appartementencomplex De Plantenaer langs de Plantageweg in Alblasserdam. Ze lieten een formulier zien.

Volgens één van de bewoners kwam de één met een soort handtekeningenformulier en stond de ander om de hoek te wachten. Het gaat volgens haar om twee Oost-Europees-uitziende vrouwen van 20 tot 25 jaar oud. De één droeg een tasje. De politie heeft de vrouwen in Alblasserdam niet meer kunnen vinden. Of er daadwerkelijk iemand slachtoffer is geworden, is nog onduidelijk.

Sliedrecht
Enige tijd later kwamen er ook vanuit Sliedrecht meldingen binnen over de vrouwen, zo meldt politieagent Hans van Schaik van het Baggerdorp. Ook daar zijn de vrouwen niet aangehouden / gecontroleerd.

112
Wie de dames ziet of getuige denkt te zijn van een andere babbeltruc / verdachte situatie, wordt verzocht om direct 112 te bellen.

Babbeltruc
Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld of andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.

Bron: Alblasserdamsnieuws.nl. Foto: Hans van Schaik.

Vrouwen babbeltruc (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer