Tiplijn: 06-19541384

A16 bij Zwijndrecht afgesloten na ernstige aanrijding (update)

2

ZWIJNDRECHT – Bij een ernstige aanrijding op de A16 bij Zwijndrecht is woensdagochtend 16 november 2016 tenminste één persoon gewond geraakt. Het ongeval tussen twee personenauto’s gebeurde rond 05.40 uur op de baan richting Breda.

Het ongeval gebeurde nadat één van de voertuigen was stilgevallen op de snelweg. Een andere weggebruiker zag dit te laat en botste tegen de stilstaande auto. De bestuurder van de stilgevallen wagen, was op het moment van de botsing al uit zijn voertuig en raakte zodoende niet gewond.

De andere bestuurder raakte bekneld in de auto. Politie, brandweer, ambulances en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden en naar het ziekenhuis te brengen.

Rond 08.10 uur werd het politieonderzoek afgerond en kon de berger één van de auto’s van de weg halen. Het tweede voertuig is door een politietakelwagen meegenomen.

Na het ongeval werd de A16 afgesloten. Verkeer werd omgeleid. Door de afsluitingen ontstond een file van ruim veertien kilometer. Even na 08.30 uur is de A16 weer vrijgegeven.

Foto’s: Politie Rotterdam en Bergingsbedrijf A. Barendregt.

15027620_1147051515386264_4321177751596472525_n

Politie Rotterdam meldt op Facebook: “Mensen hebben na een ongeval vaak de neiging om in de auto te blijven zitten. Bij slecht weer is men over het algemeen nog minder gemotiveerd om uit te stappen en een veilige plaats achter de vangrail op te zoeken. De bestuurder van de auto op de foto was gelukkig wel zo verstandig om de regen te trotseren. Kort nadat hij uit was gestapt, werd zijn verlaten voertuig aan de bestuurderszijde aangereden. Van de bestuurderszijde van de auto bleef nog maar weinig over.”

CxXUQ-xUUAAXprl.jpg large (Medium) CxXMpb_UcAAOSeu.jpg large (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. jeffrey Vermeulen on

    KAN NIET!!!!!!,

    als je naar de manier van impact kijkt moet het zoals de volgende tekentjes gebeurd zijn >|
    waar > auto A is en | auto B (de stilgevallen auto)
    de schade op auto A is dermaten over de hele voorkant dat dit nooit door een /| kan zijn gekomen………..
    denk eerder dat auto B in de slip is geraakt en uit shock is uitgestapt en dat auto A hem er vervolgens vollop in beukte

  2. Nee zo is het niet gebeurd. Het zijn vrienden van mij. En hij is echt normaal uit z’n auto gestapt. Ivm z’n wielen konden de weg dek niet aan. Vervolgens slipte de bestuurder. En hij waarschuwt de tegenligger s maar. 1 daarvan had hem over het hoofd gezien. En toen was het mis.

Reageer