Tiplijn: 06-19541384

Babbeltruc in Zwijndrecht en Ambacht; mannen doen zich voor als agenten

1

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Twee mannen hebben zich donderdag 10 november 2016 voorgedaan als politieagenten. Ze belden bij mensen aan en zeiden onderzoek te willen doen in de woning. Op die manier probeerden zij bij mensen geld en andere waardevolle bezittingen te stelen. Deze babbeltruc werd onder meer gebruikt bij een oudere dame langs de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Ook vanuit Zwijndrecht zijn meldingen binnengekomen over de nepagenten.

Via Burgernet roept de politie op om uit te kijken naar de twee mannen. Verdachte één is een blanke man van 1.85 meter lang. Hij heeft een normaal postuur, lang hoofd en draagt een grijs pak. Verdachte twee is ook blank en 1.85 lang. Hij is atletisch gebouwd, heeft donkerblond kort haar en draagt een spijkerpak. Wie de mannen ziet, wordt verzocht dit te melden via 112.

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld of andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten.

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer