Tiplijn: 06-19541384

Gewelddadige overval in Hendrik-Ido-Ambacht bij Opsporing Verzocht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdag 8 november aandacht besteed aan een gewelddadige woningoverval in Hendrik-Ido-Ambacht op 11 februari 2016. De daders wisten te ontkomen. Later werd één verdachte aangehouden.

Voetbal
De desbetreffende donderdagavond werd er rond 20.00 uur op het raam geklopt bij een 33-jarige vrouw aan de Margrietstraat. Voor de deur stond een jongeman met het verhaal dat zijn voetbal in de tuin lag. Toen de vrouw via de achterdeur de tuin in wilde lopen om de bal te pakken werd ze besprongen door twee mannen. Het tweetal mishandelt haar en bedreigt haar met de dood. Door het verzet wat de vrouw bood gingen de daders er zonder buit vandoor.

Aanhouding
Onderzoek wees uit naar een bekende van het overvallen gezin. De 24-jarige man werd op 24 augustus aangehouden.

Verwondingen
Van de verwondingen die de vrouw opliep is zij inmiddels redelijk hersteld. De 7-jarige dochter, die ook thuis was ten tijde van de overval, krijgt nog professionele hulp bij de verwerking van het incident.

Vragen
In het kader van het onderzoek heeft de politie diverse vragen voor kijkers van het programma. Zo wil de politie meer weten over de dader die bij de vrouw aan de voordeur aanbelde. Hij wordt omschreven als iemand met een Aziatisch uiterlijk, hij leek Indonesisch of Filipijns. Hij wordt tussen de 18 en 19 jaar oud geschat en was tussen de 1.65 en 1.70 meter lang. Hij droeg die dag donkere kleding en had een zwart petje op.

Zijn handlangers waren tussen de 1.70 en 1.80 meter lang, droegen ook allebei donkere kleding en hadden een bivakmuts op. Deze mannen hadden een normaal postuur. De politie denkt dat ze een van hen inmiddels heeft kunnen aanhouden, maar de anderen zoeken ze nog.

Bij de vlucht lieten de overvallers een zwarte sporttas achter met daarin spullen zoals tie-wraps, tape en een mes. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op via 0800-6070.

Bekijk de video hieronder.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer