Tiplijn: 06-19541384

18 auto’s in beslag genomen; 88.166 euro belastinggeld geïnd bij controle in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – De politie heeft in de avond en nacht van donderdag 27 oktober 2016 een grote verkeerscontrole gehouden op de ‘Wrakkenplaats’ tussen de A15 en De Helling in Alblasserdam. Dit werd gedaan in samenwerking met de vreemdelingenpolitie, Rijkswaterstaat, de Belastingdienst en de Landelijke Eenheid van de politie. Op de A15 stonden ANPR-scanners die kentekens controleerden. Motorrijders van de politie begeleidden de voertuigen naar de controleplaats bij Alblasserdam.

Bestuurders moesten een blaastest afleggen en werden daarna gecontroleerd. Mensen die een ‘hit’ gaven voor de belastingdienst, werden door medewerkers van die organisatie verder geholpen.

Vijf aanhoudingen en illegale vreemdeling
De controle leverde vijf aanhoudingen op. Twee personen werden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol (430 ugl en 260 ugl). Eén persoon bleek onder invloed van drugs te zijn en werd aangehouden. Verder werd er een persoon aangehouden voor illegaal verblijf in Nederland. Tot slot werd een man voor een mishandeling die even voor de controleplaats had plaatsgevonden op de snelweg naar aanleiding van een verkeersconflict.

Snelheidsboetes
Op de A15 werd gecontroleerd op snelheid. Dit gebeurde op de baan richting Gorinchem. Van de 6500 voertuigen die passeerden, bleken er 430 harder te rijden dan de toegestane honderd kilometer per uur. Zij krijgen binnenkort een boete op de mat. Verder werd het rijbewijs van een motorrijder ingetrokken voor een overtreding van de toegestane snelheid met zo’n 70 km/uur. Daarnaast werden drie bestuurders betrapt op het rijden zonder rijbewijs en drie bestuurders op het rijden met een introkken rijbewijs.

10 verkeersboetes
Er werden tien boetes uitgeschreven voor rijden over de bus busstrook, voorsorteerstrook, doorgetrokken streep, gordel, achterlicht, niet op eerste vordering tonen rijbewijs, onverzekerd rijden, verkeerd kenteken voeren en 2 x APK.

Wapenstok
Een persoon die een wapenstok, met daarin een busje pepperspray, bij zich droeg, -geen agent-, kreeg een bekeuring van 120 euro. Het wapen is in beslag genomen. Tot slot werd er in het totaal 1718 euro aan openstaande boetes betaald.

88.166 euro belastinggeld
Ook de belastingdienst deed ‘goede zaken’.  Er werd 88.166,19 euro aan openstaand belastinggeld geïnd. Mensen die niet direct konden betalen, hadden pech. Hun voertuig werd direct als onderpand in beslag genomen. In het totaal werden er achttien voertuigen in beslaggenomen.

Tekst en foto’s: Peter Stam / Alblasserdamsnieuws.nl

IMG_5144 (Medium) IMG_5173 (Medium) IMG_5181b (Medium) IMG_5221 (Medium) IMG_5225 (Medium) IMG_5258 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer