Tiplijn: 06-19541384

”Gezamelijke actie Dordt op Slot succesvol”

0

DORDRECHT – Bij de grootschalige actie Dordt op Slot hielden agenten afgelopen vrijdag in totaal 8 personen aan, namen ze 19 auto’s, een stiletto en een boksbeugel in beslag en inde de Belastingdienst ruim 34.000 euro aan achterstallige betalingen. ANPR camerasystemen scanden de kentekens van zo’n 15.000 voertuigen.

Dordrecht op slot
Vrijdagmiddag en -avond hielden de politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, gemeente en Douane een grootschalige controle in Dordrecht. Tijdens de actie Dordt op Slot richtten 130 handhavers zich in alle wijken tegelijk op verkeer, overlast, hoge-impactcriminaliteit zoals inbraak en heling, bekende overlastgevers en ondermijnende criminaliteit. ANPR camerasystemen (kentekenplaat herkenning) waren gevoed met bestanden van onder andere fiscale wanbetalers, gesignaleerde personen voor Justitie en personen met openstaande boetes. Bij een actieve signalering werden voertuigen naar een controleplaats geleid.

Opvallend
Het hoogst geïnde bedrag was 4700 euro. Ook zagen agenten de auto geparkeerd staan van een man die nog 4000 euro aan boetes open had staan. Een wielklem bleek uitnodigend voor de Dordtenaar om zich te melden op een politiebureau.

Totaal schreven agenten 88 bekeuringen uit voor onder andere rijden zonder verzekering en/of rijden zonder rijbewijs en te hard rijden. Ook haalden agenten een bestuurder van de weg die teveel had gedronken. In een woning troffen agenten een werkende hennepkwekerij en bij het centraal station van Dordrecht werden 50 reizigers beboet voor zwartrijden.

Donkere Dagen Offensief
Nu het weer sneller en langer donker is, wanen sommige overlastgevers en potentiële daders zich onzichtbaarder. Tijdens deze donkere dagen zien we vaak een toename van bijvoorbeeld inbraken. Preventie en samenwerking met bewoners is van groot belang voor de bestrijding van deze vorm van criminaliteit. Daarnaast houden politie en partners als gemeente, Belastingdienst en Douane dit soort grote acties om de veiligheid te vergroten, overlast tegen te gaan en te zorgen dat mensen niet wegkomen met crimineel verkregen vermogen of onbetaalde bekeuringen en belastingen.

Ook u kunt helpen uw buurt veilig te maken en te houden. Omdat u uw omgeving en de bewoners kent, herkent u verdachte situaties sneller. Ziet u iets verdachts, bel dan altijd 112. Noteer een kenteken en/of signalement en geef dit door aan de politie.

Foto: Politie Dordrecht

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer