Tiplijn: 06-19541384

Mishandeling leidt tot aanhouding lid motorclub in Dordrecht

0

DORDRECHT – Zondagochtend heeft de politie in Dordrecht een 42-jarig lid van de motorclub Satudarah aangehouden wegens relationeel geweld. De man werd al langere tijd gezocht wegens dat geweld, en intimideerde familieleden van de vrouw met zijn lidmaatschap.

De politie kwam zondagmorgen af op een melding van gegil in de Aalscholverstraat. Daar meldde een 36-jarige vrouw te zijn mishandeld door de man. Toen de politie zijn gegevens natrok in de systemen, bleek hij al langere tijd te worden gezocht voor meerdere mishandelingen. De man zit vast en wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Aanpak
De aanpak van criminele motorclubs heeft hoge prioriteit bij politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze criminele motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij, of inmiddels veroordeeld voor, misdrijven zoals drugs- en wapenhandel, afpersing en mishandeling. Hun groepsgedrag werkt vaak zo intimiderend dat slachtoffers geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen ervan. De overheid pakt deze activiteiten met alle mogelijke middelen aan: bestuursrechtelijk, strafrechtelijk of anderszins. Want intimidatiepraktijken, geweld en andere criminele activiteiten door clubleden moeten stoppen.

Bron: Politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer