Tiplijn: 06-19541384

Scooterrijder gewond bij ongeval op de Stationsweg in Sliedrecht

1

SLIEDRECHT – Een scooterrijder is zondagavond 14 augustus gewond geraakt bij een ongeval in Sliedrecht. Omstreeks 18.45 uur werd de jongeman met zijn scooter geschept door een automobilist bij een oversteekplaats aan de Stationsweg. De ambulancedienst kwam hierop ter plaatse en heeft de scooterrijder naar het ziekenhuis vervoerd. De jongeman, die een passagier achterop zijn scooter had, had voorrang moeten verlenen aan de auto, meldt de politie. Specialisten van de politie hebben onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het ongeval.

Foto’s: Ruben van der Sterren

P1060658 P1060708 P1060703 P1060694 P1060679 P1060671 P1060666 P1060665

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Bijna dagelijks steek ik hier op mijn fiets de Stationsweg over. Het verbaast mij dan ook niets dat het nu een keer tot een aanrijding is gekomen. Dikwijls denk ik hoe het mogelijk is dat wielrenners, fietsers en ook scooters oversteken zonder vaart te minderen gewoon oversteken. Er wordt wel eens wat over automobilisten gezegd, maar mijn ervaring is dat vele automobilisten op tijd stoppen om de genoemde verkeersgebruikers even de tijd geven om over te steken. Sommigen matigen zelfs al hun snelheid als ze zien dat je over wil steken. Zij gedragen zich als heer in het verkeer.
    Ook bij een andere oversteekplaats op het fiets pad naar Hardinxveld wordt nogal eens doorgereden als het stoplicht voor fietsers op rood staat. Al enige keren gezien dat automobilisten hard moeten remmen om een aanrijding te voorkomen.
    Over de fietsers op rotondes zal ik het maar niet hebben, want daar rijdt het merendeel doodgewoon tegen de rijrichting in en denkt dan ook nog dat een naderende automobilist wel zal stoppen. Uit mijn ervaring blijkt dat vele (verfoeide) automobilisten al vaart minderen of zelfs stoppen als ze zien dat je wilt oversteken, terwijl zij dat volgens de regels niet zouden hoeven te doen. Het zou dus ook geen kwaad kunnen als de fietsers, wielrenners, scooterrijders zich ook aan de regels gaan houden.

Reageer