Tiplijn: 06-19541384

Agenten lossen schoten bij aanhouding vuurwapengevaarlijke mannen in Dordrecht

0

DORDRECHT – Politieagenten hebben maandagochtend 15 augustus een vuurwapen aangetroffen nadat zij twee mannen hadden aangehouden voor een ruzie.

De agenten kregen rond 7.00 uur een melding dat er twee mannen voor een woning aan de Christiaan de Wetstraat stonden en dat die daar een ruitje insloegen. Onderweg daar naar toe kregen de politiemensen de informatie dat de twee vermoedelijk een vuurwapen bij zich hadden. Er werd ook een signalement van hen verspreid.

Bij het zien van de agenten renden de mannen er vandoor, ieder een kant op. Eén van de agenten sommeerde een verdachte te stoppen en loste een waarschuwingsschot. De verdachte rende verder, maar toen een andere agent hem ook onder schot nam, koos hij toch eieren voor zijn geld gaf zich over. Hij bleek onder het bloed te zitten. Bij hem werd geen vuurwapen aangetroffen.

De andere verdachte was ook gevlucht, maar werd kort na de aanhouding van de eerste verdachte gezien op het dak van een schuurtje. Ook bij hem werd een waarschuwingsschot gelost en ook hij ging er vandoor. Hij vluchtte de tuinen in maar kwam niet ver. Hij werd aangehouden.

Na onderzoek in de buurt van de Christiaan de Wetstraat, werd in een voortuin aan de Cronjéstraat een vuurwapen gevonden. Bij de actie werd onder andere een politiehelikopter ingezet. De twee verdachten, 22 en 21 jaar oud en afkomstig uit Dordrecht en Zwijndrecht, zijn ingesloten. De politie doet onderzoek.

Foto’s: Max Liet

IMG_20160815_112416 IMG_20160815_112326 IMG_20160815_112254 DSC_3934 DSC_3929 DSC_3923

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer