Tiplijn: 06-19541384

Politie: ‘Vermoedelijk gebruikte de man de drug Flakka’

0

DORDRECHT – Hulpdiensten zijn zondagmiddag 31 juli uitgerukt naar de Pieter de Hoochstraat in Dordrecht. Aan het begin van de middag ging een man in een flatwoning door het lint. “Vermoedelijk had de man de drug Flakka gebruikt,” meldt de politie. Naast de ambulancedienst en de politie kwam ook een Mobiel Medisch Team per helikopter ter plaatse om de man de juiste zorg te kunnen geven. Na behandeling ter plaatse is hij door de brandweer uit de woning gehaald. Vervolgens is de man met spoed en onder begeleiding van de politie naar een ziekenhuis vervoerd.

Flakka
Sinds enige tijd zijn er in Nederland diverse meldingen van mensen die onder invloed verkeren van de drug Flakka, ook wel ‘zombiedrug’ genoemd. De drug zorgt ervoor dat de lichaamstemperatuur stijgt en bij gebruik kan men in psychose raken. Daarnaast zorgt de drug voor hallucinaties. Via diverse kanalen waarschuwde de politie voor gebruik van de drug, die een veel heftigere uitwerking zou hebben dan bijvoorbeeld heroïne en speed. “Kom je in contact met iemand die dit vermoedelijk gebruikt heeft, bel dan direct 112, want medische hulp is noodzakelijk.”

WhatsApp-Image-20160731 WhatsApp-Image-201607312 WhatsApp-Image-201607313 WhatsApp-Image-201607314 WhatsApp-Image-201607315

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer