Tiplijn: 06-19541384

Man belt 17 keer nodeloos 112 en wordt aangehouden

0

’s-GRAVENDEEL  – Een 49-jarige inwoner uit ‘s-Gravendeel zorgde donderdag 28 juli 2016 voor de nodige overlast door veelvuldig met de politiemeldkamer te bellen. De man belde rond 17.45 uur binnen een korte periode 17 keer nodeloos naar het alarmnummer 112. Doordat personeel van de telefooncentrale het nummer van de man wist te achterhalen, kon hij na een verder onderzoek in zijn woning worden aangehouden. De mobiele telefoon van de verdachte werd in beslag genomen. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op.

De politie neemt valse 112 meldingen zeer serieus. Voor niets of voor de grap naar 112 bellen, kan ervoor zorgen dat er onnodig slachtoffers vallen. Iemand met een echte noodmelding krijgt daardoor misschien geen verbinding met de alarmcentrale. Misbruik van 112 is dan ook strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. Alle gegevens van (mobiele) telefoons zijn op te vragen. En alle gesprekken die via 112 binnenkomen, worden opgenomen. Bij misbruik van 112 kunnen volwassenen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Maken kinderen misbruik van 112? Dan licht de politie de ouders in. Belt een kind vaker naar 112? Dan moet het naar Halt.

meldkamer-de-yp

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer