Tiplijn: 06-19541384

Vuur- en stroomstootwapen aangetroffen na verdachte situatie in Dordrecht

0

DORDRECHT – In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 juli probeerden twee mannen weg te duiken voor de politie op de Javastraat in Dordrecht. Dat viel vooral op en leidde tot de vondst van een vuurwapen en een stroomstootwapen. De Sliedrechters van 29 en 30 jaar oud zijn aangehouden.

Afgelopen nacht doken twee mannen bij het zien van een politiewagen achter een personenauto op de Javastraat in Dordrecht. De surveillerende agenten was dit niet ontgaan en zetten daarom de bus aan de kant voor een controle. Op dat moment sloeg het duo op de vlucht en ontstond een korte achtervolging door de wijk waarbij de mannen zich in eerste instantie wisten te verstoppen.

Omdat de agenten het vermoeden hadden dat er was ingebroken in de auto op de Javastraat, stelden ze daar alvast een onderzoek in. Sporen van een inbraak waren er niet, maar wel lagen bij de auto een vuurwapen en stroomstootwapen. In de tussentijd werd de wijk hermetisch afgesloten door de inzet van meerdere politieagenten. Ook de politiehelikopter nam deel aan de zoektocht. Uiteindelijk zag een agent een schim bewegen in een tuin aan de Reeweg-Oost. Daar bleken beide mannen zich verschanst te hebben. In de tuin vond de politie ook nog een bivakmuts. Deze is, net als de wapens, in beslag genomen voor verder onderzoek. Het duo zit nog vast.

Foto: Politie Dordrecht

13654291_1173289352722986_6225993573508935053_n-3

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer