Tiplijn: 06-19541384

Politie waarschuwt voor oplichting in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht

1

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT / PAPENDRECHT – De politie waarschuwt via onder meer social media voor oplichting. Afgelopen week deed een man in Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam meerdere pogingen om burgers geld afhandig te maken. De oplichter vertelde aan de inwoners werkzaam te zijn bij Eneco. Vervolgens beweerde hij dat de stroom zou worden afgesloten en dat men borg moest betalen voor een aggregaat. Het is niet bekend hoeveel mensen de man benaderd heeft en of hij daadwerkelijk slachtoffers heeft gemaakt.

Babbeltruc Papendrecht
Ook in Papendrecht was het raak. Maandag 25 juli wist een vrouw zich de toegang te verschaffen tot een woning aan de Constantijn Huygenslaan met een smoes over waterlekkage. Terwijl de bewoonster in de badkamer aan de praat werd gehouden kwam een tweede persoon de woning in. Op het moment dat de bewoonster begon te roepen ging het stel er vandoor. Het tweetal maakte geen buit. Volgens de politie ging het om een vrouw van ongeveer 25/30 jaar oud met halflang donker haar en een man van eveneens rond de 25 jaar oud met donker kort haar. De politie vraagt iedereen om uit te kijken voor dergelijke babbeltrucs en direct contact op te nemen via 0900-8844 of 112 bij verdachte situaties.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. “Halflang donker haar” en ” donker kort haar ” is dat de nieuwe politiek correcte uitdrukking voor: getinte huidskleur?

Reageer