Tiplijn: 06-19541384

Politiehond bijt man tijdens verzet bij aanhouding in Alblasserdam

1

ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 24 juli 2016 twee mannen aangehouden op de Dam in Alblasserdam. Een 21-jarige Alblasserdammer werd tijdens zijn aanhouding gebeten door een politiehond. Het incident vond rond 01.00 uur plaats. Er werd rond die tijd een ambulance opgeroepen, voor een 21-jarige Damdorper die onder invloed van alcohol / drugs was en onwel was geraakt.

“Ter plaatse werden drie mannen aangetroffen. Twee 21-jarige Alblasserdammers en een 24-jarige uit Dordrecht. De mannen beledigden het ambulancepersoneel en keerden zich tegen de politie,” vertelt een woordvoerster van de politie.

De zegsvrouw vervolgt: “De 21-jarige man uit Alblasserdam werd aangehouden voor bedreiging van agenten. De andere 21-jarige Alblasserdammer werd aangehouden voor verzet tegen agenten. Deze meneer is tijdens zijn aanhouding gebeten door een politiehond.”

Volgens een getuige ging de politie veel te ver bij de aanhouding. “Die jongen had medische hulp nodig. Hij was niet meer goed aanspreekbaar. In plaats dat de jongen hulp kreeg werd hij ingespoten met pepperspray. Later werd hij geslagen en tegen zijn hoofd geschopt. Een vriend die het zag gebeuren en ernaartoe liep, werd ook tegen de grond gewerkt en aangehouden.”

De aanhouding en het geweld is door een getuige gefilmd.

Bron: www.alblasserdamsnieuws.nl

Foto: politiehonden Rdam

Politiehond (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Taartpuntje on

    Goed zo Bello, geweld tegen de hulpverlening wordt niet getolereerd!

    Als er sprake is van drugsgebruik en dat de “heren” daarom niet op een normale manier met de hulpverleners om kunnen gaan, vind ik het niet meer dan normaal dat er gepepperd wordt en dat ze afgevoerd worden. Mensen onder de invloed van drugs hebben vaak geen idee wat ze aan het doen zijn en dat is gevaarlijk voor iedereen!
    Ik ben partner van een hulpverlener en zou het vreselijk vinden als hij verwond (of erger) wordt door een of andere mafkees die denkt dat zijn leven zo veel leuker is met een beetje drugs in zijn neus.

Reageer