Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor rokende gehaktstaaf in Lekkerlands verpleeghuis

1

NIEUW-LEKKERLAND – De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland zijn woensdag 20 juli 2016 opgeroepen voor een brandmelding in verpleeghuis ’t Waellant aan de Ooievaar in Nieuw-Lekkerland. Volgens de brandweer had een gehaktstaaf veel te lang in de magnetron gezeten, waardoor er rook was vrijgekomen. Deze rook zorgde ervoor dat meerdere rookmelders geactiveerd werden en dat onder meer de liften werden uitgeschakeld. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar hoefde niet te blussen.

Verder werd het ambulancepersoneel door de brandweervrijwilligers geholpen met het naar beneden tillen van een patiënt. De ambulancemedewerkers waren tijdens de brandmelding toevallig op de tweede etage om iemand op te halen en naar het ziekenhuis te brengen. Doordat de liften automatisch uitgeschakeld waren, waren extra handen nodig om de man via de trap naar beneden te krijgen. Nadat het alarmeringssysteem was gereset, kon de brandweer terug naar de kazerne. Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_2514-Medium

IMG_2534-Medium

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

Reageer