Tiplijn: 06-19541384

Auto slaat twee keer over de kop; inzittenden aangehouden

0

PAPENDRECHT – Een auto met twee inzittenden is zondagochtend 17 juli 2016 rond 06.15 uur twee keer over de kop geslagen. De auto reed vanaf de N3 en wilde de A15 bij Papendrecht oprijden. De bestuurder nam de afslag echter te snel en vloog uit de bocht. De auto sloeg meerdere keren over de kop en kwam een paar meter lager, tussen twee bomen langs de snelweg, tot stilstand.

Verdovende middelen
Politie, brandweer en ambulance werden opgeroepen om hulp te verlenen. Ter plaatse bleek dat beide inzittenden nauwelijks gewond waren geraakt. Wel bleken de jongemannen onder invloed van alcohol en mogelijk van drugs te zijn. Omdat het voor de politie niet duidelijk is wie er achter het stuur heeft gezeten, zijn beide mannen aangehouden.

DNA-sporen
De auto, die één van de mannen zonder toestemming van zijn vader had ‘geleend’, raakte zwaar beschadigd. Omdat er mogelijk DNA-sporen op onder meer de airbags aanwezig zijn, is het voertuig niet door een normaal bergingsbedrijf, maar door een politieberger meegenomen. De politie hoopt dat nader onderzoek in de auto uitwijst wie er heeft gereden.

Bloedproef
De totale schade, inclusief de bergingskosten, zal op de bestuurder verhaald worden. Een bloedproef, waarvan de uitslag vermoedelijk enkele weken op zich laat wachten, moet uitwijzen hoeveel alcohol / drugs de mannen in hun lichaam hadden tijdens de crash.

Tekst en foto’s: Peter Stam. Meer foto’s staan op Alblasserdamsnieuws.nl.

IMG_2200b (Medium) IMG_2323 (Medium) IMG_2342 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer