Tiplijn: 06-19541384

Rozenverkoper steelt portemonnee van bejaarde in Dordrecht

0

DORDRECHT – Zaterdagochtend 25 juni belde er een jongen aan bij een huis op het Dalmeyerplein in Dordrecht om rozen te verkopen. Al snel bleek deze vrolijk bedoelde actie een babbeltruc. De politie weet wie de rozenverkoper is en hoopt hem zo snel mogelijk aan te houden.

Afgelopen zaterdag rond 9.30 uur kwam er een jongen bij het bejaardentehuis Sterrenwiel in Dordrecht rozen aanbieden. Helaas was hij meer van plan dan alleen zijn eigen liefdesbloemen te verkopen, en praatte zich met een smoes de woning in. Hij kwam zogenaamd van de land- en tuinbouwschool en tijdens dit verhaal prikte hij zich aan de dorens van de rozen. Een bejaarde man van 90 jaar liet de jongen binnen en zocht een pleister. In de tussentijd nam de oplichter de portemonnee mee met een groot geldbedrag.

De politie is een onderzoek gestart met behulp van camerabeelden en weet inmiddels wie de dader is. Bent u ook slachtoffer geworden van een babbeltruc? Bel dan meteen 112 en doe altijd aangifte via www.politie.nl of 0900-8844.

Update: De politie heeft inmiddels een 34-jarige man uit Klundert aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer