Tiplijn: 06-19541384

Autodief na zwempartij toch aangehouden

1

GOUDSWAARD – Na een wilde achtervolging reden agenten zaterdag een gestolen auto klem op de kade van Het Spui in Goudswaard. De bestuurder sprong uit de auto en zwom zijn vrijheid tegemoet. Een zoektocht naar de verdachte leverde toen niets op. De bijrijder werd wel aangehouden. Een paar dagen later herkenden agenten de weggezwommen verdachte die nu in een andere gestolen auto zat. Na een achtervolging wisten ze hem aan te houden. In de auto lagen spullen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal.

Een 43 en een 56-jarige Rotterdammer reden zaterdag in een gestolen auto door de Heinenoordtunnel toen agenten de auto spotten. De auto was vermoedelijk op vrijdag al gesignaleerd bij een inbraak in Albrandswaard. De bestuurder negeerde een stopteken en ging er in volle vaart vandoor. De agenten reden, na een wilde achtervolging, de auto klem op de kade bij de rivier Het Spui in Goudswaard. De bestuurder gaf gas toen de agenten de bijrijder uit de auto haalden. De man hing nog uit de auto toen de bestuurder weg reed. Toch lukte het de agenten om hem, de 56-jarige Rotterdammer, uit de auto te trekken. De auto knalde tegen een tractor aan en een agent sprong nét op tijd opzij toen de auto, in volle vaart, op hem af reed. De bestuurder sprong, een stukje verderop, uit de auto en dook in de rivier Het Spui en zwom, voor even, zijn vrijheid tegemoet. Een zoektocht naar de man met een hond, een helikopter en hulp van de Zeehavenpolitie leverde niets op. De bijrijder werd aangehouden.

Agenten herkennen weggezwommen verdachte
Dinsdagmorgen herkenden agenten de gevluchte 43-jarige Rotterdammer in een geparkeerde auto bij een pompstation aan de A29 in Mijnsheerenland. De man reed met piepende banden weg toen agenten de man aanspraken. Agenten zetten wederom de achtervolging in en zagen dat de verdachte, in de ochtendspits, hard over de vluchtstrook reed en steeds met scherpe bochten van baan veranderde. Dit leverde levensgevaarlijke situaties op voor hem en medeweggebruikers. De man nam, plotseling van baan veranderend, de afrit Barendrecht. De agenten die hem op de hielen zaten zagen dat hij, in de scherpe bocht, tegen een boom tot stilstand kwam. De verdachte sprong uit de auto en zette het op een lopen tot hij een agent hoorde roepen dat er een vuurwapen op hem gericht was. De man deed zijn armen in de lucht en gaf zich over. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De auto waarin de man zich bevond bleek eveneens gestolen. De agenten troffen in de auto spullen aan die de verdachte vermoedelijk eerder die ochtend buit had gemaakt bij een inbraak in een Chinees restaurant en de er boven gelegen woning in Klaaswaal.

13497900_861429120630321_7535507547012370120_o

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Hopelijk worden deze dieven eens goed gestraft voordat ook hier onschuldige doden gaan vallen…..

Reageer