Tiplijn: 06-19541384

Aangetroffen gewonde man A16 overleden; politie zoekt vrachtwagen

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De 26-jarige Albanees die in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 juni zwaargewond werd aangetroffen op de vluchtstrook langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht, is aan zijn verwondingen overleden. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen en is met name op zoek naar de bestuurder van een witte vrachtwagen met oplegger, vermoedelijk van het merk Scania.

Ter hoogte van de McDonald’s bij Hendrik-Ido-Ambacht zagen automobilisten de man dinsdagnacht op de vluchtstrook liggen en alarmeerden de hulpdiensten. Zij troffen het slachtoffer zwaargewond aan. De Albanees verkeerde in kritieke toestand en overleed later aan zijn verwondingen. Waarom de man zich op de snelweg bevond, is nog onduidelijk. De politie is een onderzoek gestart en roept met klem mensen op die iets gezien hebben die nacht.

Getuigen gezocht
Er is sporenonderzoek gedaan en er zijn camerabeelden bekeken. Aan de hand van die informatie is de politie op zoek naar een witte trekker met oplegger, vermoedelijk van het merk Scania. Deze vrachtwagen is omstreeks 3.05 uur langsgereden in de richting van Breda. Mogelijk heeft de chauffeur iets gezien. De politie is dringend op zoek naar de bestuurder of eigenaar, en naar mensen die meer informatie hebben over deze vrachtwagen of andere belangrijke dingen hebben gezien of gehoord die nacht, tussen 3.00 en 3.30 uur.

Het slachtoffer lag op de vluchtstrook van de hoofdrijbaan van de A16 ter hoogte van Sandelingen-west in Hendrik-Ido-Ambacht, ter hoogte van de McDonald’s en het BP tankstation. De vrachtwagen reed op de snelweg van Rotterdam naar Breda.

Reed u die nacht tussen 3.00 en 3.30 uur ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht op de A16 of in de directe omgeving, en heeft u iets gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer