Tiplijn: 06-19541384

Agenten schieten bij aanhouding van Dordtenaar in Rotterdam

0

ROTTERDAM/DORDRECHT – Politieagenten hielden donderdagmiddag 16 juni een 27-jarige Dordtenaar aan na een achtervolging door de binnenstad van Rotterdam. Daarbij losten agenten meerdere schoten. Niemand raakte gewond. De auto bleek gestolen.

Toen surveillerende agenten de automobilist om 16.00 uur wilden controleren op de Maasboulevard ging de bestuurder er direct vandoor. Op de Slaak wilden ze het voertuig tot stoppen dwingen, waarbij de verdachte wederom probeerde te ontkomen, ditmaal achteruitrijdend. De agenten voelden zich genoodzaakt hun vuurwapen te trekken en losten enkele schoten. Hierop staakte de man zijn vluchtpoging en kon hij middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BGTV) worden aangehouden. De Dordtenaar is ingesloten voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in naar onder meer de diefstal van de auto.

Foto: Politie

ClF0P9TWMAAF3mO

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer