Tiplijn: 06-19541384

Grote zoekactie naar verdachten na aantreffen gestolen auto’s in Sliedrecht

0

SLIEDRECHT/DORDRECHT – Tijdens een nachtelijke zoektocht is een kletsnatte verdachte langs de oever van de Beneden Merwede aangehouden. Dit alles nadat agenten twee gestolen auto’s hadden aangetroffen op de Adriaan Volkersingel in Sliedrecht.

Vrijdagmorgen 10 juni 2016 troffen agenten omstreeks 04.00 uur twee geparkeerde auto’s aan. Bij één van de voertuigen brandde de binnenverlichting nog en dat trok de aandacht van de agenten. Uit controle bleek dat beide auto’s waren gestolen bij woninginbraken in Nieuwerkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel.

Zoektocht in en langs rivier
Tijdens de controle hoorden agenten dat de motor van een bootje werd gestart. Dit bootje voer de Beneden Merwede op. Rijkswaterstaat trof het bootje even later leeg op de rivier aan. Aan de Dordtse kant van de rivier werd een zwemvest gevonden.

Direct werd door de politie een zoekactie gestart waarbij ook een politiehelikopter en een politiehond werden ingezet. Ook de KNRM zocht mee. Zij troffen aan de Dordtse kant van de rivier in de bosjes een 19-jarige kletsnatte man aan. De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is hierop door de politie aangehouden.

Tweede aanhouding
Korte tijd hierna controleerden agenten op de Baanhoekweg in Dordrecht een automobilist, een 24-jarige Rotterdammer. Hij bleek een bekende van de 19-jarige verdachte. Ook hij is aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer