Tiplijn: 06-19541384

Dirksland wint gewestelijke brandweerwedstrijd in Hardinxveld-Giessendam

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In Hardinxveld is zaterdag de halve finale van de gewestelijke brandweerwedstrijden gehouden. De wedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. In totaal zijn er vier halve finales, waarbij telkens de beste twee ploegen doorgaan naar de landelijke finale. Zeven wedstrijdploegen hadden zich eerder dit jaar voor deze halve finale geplaatst tijdens een provinciale wedstrijd.

De ploegen kregen te maken met een zeer uitgebreid scenario, waarbij een tractor de macht over het stuur verloor. De tractor schepte daarbij een auto, een fietser en twee voetgangers met een kinderwagen.

In totaal vielen er 8 slachtoffers, waarbij het letsel varieerde van schaafwonden tot een harstilstand. Ook brak er brand uit toen twee auto’s het ongeval te laat zagen en tegen elkaar aan reden. De brandweerpost Dirksland eindigde als eerste, gevolgd door de post Gemert. De volledige uitslag staat onderaan deze pagina.

Foto’s: Jorrit de Haas, Jur van der Pijl & Brian Cleton

IMG_5358 IMG_5792 IMG_8657 IMG_8659 IMG_8690 IMG_8715 IMG_9340 IMG_9402 IMG_9407  IMG_9421

Uitslag:

1e – Post Dirksland
2e – Post Gemert
3e – Post Rotterdam Vakbekwaamheid
4e – Post Sliedrecht
5e – Post Ameide/Tienhoven
6e – Post Enkhuizen
7e – Post Zaandam

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer