Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt man met 7,5 x teveel alcohol op aan na achtervolging

0

ALBLASSERDAM – Een beginnend bestuurder uit Alblasserdam had er in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 mei 2016 veel voor over om uit handen van de politie te blijven. Politie Alblasserdam wilde de automobilist op de Edisonweg controleren. Hierop ging de man er te voet vandoor. Dit resulteerde in een achtervolging over gras en door diverse sloten.

Sneller
Uiteindelijk bleek de politie sneller te zijn. De Damdorper, die een nat pak had opgelopen, werd aangehouden en in afwachting van politiecollega’s aan een hek geboeid.

Slok teveel
Een blaastest wees uit dat de automobilist 7,5 keer meer alcohol in zijn bloed had, dan is toegestaan. Hij blies 655 µg/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht), terwijl voor hem maximaal 88 µg/l is toegestaan.

Cursus
Zijn rijbewijs werd (voor de tweede keer) ingevorderd. Verder is hij aangemeld voor een cursus bij het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR). De kosten hiervoor zal de man zelf moeten betalen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer