Tiplijn: 06-19541384

Man (95) beroofd in Hendrik-Ido-Ambacht; verdachten gepakt met grote hoeveelheid geld

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT/DORDRECHT – Vrijdagochtend rond 10.30 uur werd een 95-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht het slachtoffer van een babbeltruc. Een verdachte wist met een smoes dertig euro uit zijn portemonnee te stelen op de Westersingel. Getuigen belden direct de politie. Kort daarna kon de politie twee verdachten aanhouden in Dordrecht.

De hoogbejaarde man was op weg om boodschappen te doen, toen een man hem op de Westersingel benaderde en in gebrekkig Nederlands vroeg of hij geld kon wisselen. De oude baas pakte welwillend zijn portemonnee om kleingeld te zoeken. De verdachte nam hem de portemonnee uit handen en wist daar ongemerkt drie tientjes uit te stelen. Beiden vervolgden hun weg.

Twee getuigen die het hadden zien gebeuren liepen op de oude man af en spraken hun vermoedens uit dat hij was beroofd. Zij belden de politie en gaven het kenteken door van een auto waar de verdachte in zou zijn gestapt. De politie postte langs verschillende uitvalswegen en zagen de betreffende auto al snel rijden op de A16. Nadat de bestuurder afslag Dordrecht-Centrum nam, gaven agenten hen een stopteken. Op de Weeskinderendijk controleerden ze de twee inzittenden.

Het bleken Roemenen te zijn (27 en 28 jaar), waarvan de bijrijder voldeed aan het signalement van de dader. Beiden werden aangehouden. Bij een onderzoek in de auto en de fouillering van de verdachten werd in totaal bijna 1400 euro aan contanten aangetroffen. Het geld is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

De politie is vol lof over de getuigen die de bejaarde man zo snel en goed bijstonden.

Foto: Politie Dordrecht

geld, politie

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer