Tiplijn: 06-19541384

Brand bij kledingwinkel in De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht

3

HENDRIK-IDO-AMBACHT – In een kledingwinkel in Winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht is dinsdagmiddag 24 mei brand uitgebroken. De brand ontstond omstreeks 14.45 uur in de meterkast van het winkelpand van King Jeans & Casuals. De brandweer schaalde op naar ‘middelbrand’ en kwam met diverse voertuigen ter plaatse.

De brand is met behulp van poeder geblust. Door de brand stond er ook in omliggende winkels rook. Stichting Salvage is ingeschakeld om de gedupeerde winkeliers bij te staan bij de opgelopen schade.

Foto’s: Nick den Engelsman en Martijn de Vries

image2image3image image4 ima5ge imag6e

IMG_1440 IMG_1443 IMG_1472

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. Das lekker slim, met poeder blussen, terwijl je schuim aan boord hebt.
  Blijkbaar is schade beperken geen issue meer.

 2. Schuim bestaat voornamelijk uit water. Water en meterkasten zijn niet zo’n goed combinatie. De brandweerlieden willen ook graag lopend naar huis en niet tussen 6 plankjes…..

  • Met schuim kun je juist wel elektriciteitsbranden blussen. Het schuim zorgt er juist voor dat het water in losse druppels wordt gebroken in plaats van een hele straal en daardoor niet meer geleid.

   Begrijp je reactie maar je hebt geen gelijk.

   Overigens valt de schade bij gebruik van poeder wel mee als je weet hoe je er mee om moet gaan (dus kleine hoeveelheden gebruiken, alleen op de brandhaard, voorkomen dat het verspreid wordt en goed opruimen). Daarbij, de meterkast moet toch al volledig vernieuwd worden dus de eventuele schade door het poeder is niet zo’n punt.

Reageer