Tiplijn: 06-19541384

Snelweg A27 bij Meerkerk korte tijd dicht door zoutzuurlekkage

0

MEERKERK – Een kleine lekkage in een tankwagen gevuld met zoutzuur heeft zondagavond korte tijd voor problemen gezorgd op de A27 bij Meerkerk. De chauffeur van de truck merkte de lekkage rond 17.45 uur op. Uit voorzorg werden meerdere brandweervoertuigen opgeroepen.

Omdat de stof zoutzuur een behoorlijk agressieve stof is werd de snelweg A27 tijdelijk in beide richtingen afgesloten. De brandweer heeft de lekkage vrij snel weten te beperken. Volgens een woordvoerder van de brandweer betrof het slechts een kleine lekkage. Rond 18.00 uur was de lekkage helemaal gedicht en was het gevaar geweken. Vrij snel daarna kon Rijkswaterstaat de snelweg weer deels vrijgeven.

Foto’s: Jur van der Pijl & Etienne Hessels

DSC03454 DSC03482 IMG_9047 IMG_9120

 

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer