Tiplijn: 06-19541384

Ernstig ongeval op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam (video-update)

24

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam is woensdagmiddag 18 mei een ernstig ongeval gebeurd. Omstreeks 16.00 uur botste een vrachtwagen achterop een op de vluchtstrook stilstaande vrachtwagen. Dit gebeurde op de rijbaan richting Rotterdam.

Doordat de achterop klappende vrachtwagenchauffeur geen gordel droeg werd hij bij de botsing uit het voertuig gesmeten. Dit lijkt zijn redding te zijn geweest, meldt de politie. De man is aanspreekbaar naar het ziekenhuis vervoerd. Een vrouw raakte licht gewond. Ook zij is naar het ziekenhuis gebracht. De A15 richting Rotterdam is tot woensdagavond dicht gebleven.

IMG_9931 IMG_9932 IMG_9943WhatsApp-Image-2016aaa0518 DSC01751WhatsApp-Image-20160www518 DSC01671 DSC01685 DSC01687 DSC01695 WhatsApp-Imaagage-20160518  WhatsApp-Image-20160aa518 WhatsApp-Image-20160afa518 WhatsApp-Image-20160518 WhatsApp-Image-20160aaa518

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

24 reacties

 1. Bij Hardinxveld-Giessendam loopt de spoorlijn niet langs de rijksweg, dus zal het bij Sliedrecht of Gorinchem/Giessenburg zijn. Maakt het drama niet minder erg.

  • Vanaf knooppunt Gorinchem loopt de spoorlijn wél langs de snelweg… Pas vlak voor het tankstation/huibjesbrug gaat de trein een andere richting op…

  • Uhja echt wel, gemeentegrond van hardinxveld loopt tot bijna aan knooppunt Gorkum 🙂 #terinfo

 2. Wanneer gaat er nu eens serieus gekeken worden naar de problemen op de A15 en het vele vrachtverkeer op deze weg!!!!!! Moeten eerst een dode vallen zeker!

 3. r de gast on

  Noor of zuid pool?
  gsm in de hand
  met de vlam in de pijp is ver te zoeken bij deze profi

  • Pietje1994 on

   Wat fijn dat u uw conclusie al getrokken heb. Scheelt toch weer een hoop werk voor de verkeersongevallendienst!

   Ik zal niet te bevooroordeeld zijn, maar ik heb wel een vermoeden dat u nog niet of zeg nooit een vrachtwagen bestuurd hebt en zeker niet het gevaar van een “treintje” van vrachtwagens kent, met dank aan de inhaalverboden die ook daar gelden.

   U mag best wat meer respect hebben voor deze HELDEN! Dank zij hun kan u wel elke week uw boodschappen doen in de supermarkt!

   • Ten eerste, Gelukkig geen dodelijk slachtoffer!

    Ten tweede, zonder bevooroordeeld te willen zijn, de 2e wagen is op de combinatie voor hem gereden terwijl die op de vluchtstrook stond. Zo is ook op de foto,s te zien dat 2e wagen half op de vluchtstrook staat en half op de rechter rijstrook. Ik kan uit ervaring zeggen dat dit niet gebeurt als je je ogen open en op de weg hebt…

    Wat niet weg neemt dat zonder transport de wereld “stil staat”.

   • Er is tussen Rotterdam en knooppunt Gorichem al enige jaren geen inhaalverbod meer voor vrachtverkeer.

 4. deze discussie gaat nog nergens over, onbelangrijke items waar een spoor loopt, bevooroordeelde mensen, inhaalverbod.
  ben blij dat er vooralsnog geen dode is gevallen, als ik zie wat er niet meer van over is.

 5. De A15 en A27 zijn werkelijk een puinhoop aan het worden.
  Ik rijd er elke ochtend overheen van Hardinxveld naar Raamsdonksveer en vise versa.
  Te krap en een veel te slecht wegdek met hobbels, putten en gaten.
  Structureel zitten deze wegen ook helemaal verkeerd in elkaar.

  Veel te veel mensen die dingen in hun auto doen, die niet bijdragen aan een normale manier van autorijden.
  Eigenbelang, dus ik flikker hem er wel voor en jij gaat maar lekker in je remmen.
  Op een bepaald moment gaat het helemaal niet meer over de schuldvraag, maar in welke chaotische situatie je weer terecht bent gekomen.

  Mobieltjes uit, geen papieren op je dashboard of rechter voorstoel, geen make-up opdoen of met je haar bezig zijn…. maar gewoon weer letten op het verkeer en je mede weggebruikers.
  Zet je muziek lekker rustig aan, rijd iets langzamer dan als je nu doet en geef anderen de ruimte om ook relaxt op jouw snelweg te rijden.

  Laten we hopen dat het met de chauffeur goed afloopt… of hij nou wel of niet schuldig was.

 6. B.veldscholte on

  Er moest maar eens een andere regelgeving voor alle automobilisten ‘geen huiswerk op laptops op de knie,geen telefoon in de auto
  Hiermee bedoel ik personenauto’s.wat vrachtwagens aangaat hetzelfde laptops op voorronde streng verbieden.net als in Noorwegen. €450.daar word je stil van en eens meer klpd op de weg zou ook wel eens helpen.met al het inhalen Door het vrachtverkeer.A1geschikt voor overtredingen.maar ja de Heren zijn er niet meer.

  • PJ Bottema on

   Lastig als er geen KLPD meer bestaat, en daarboven het compleet wegbezuinigen van politie door onze geweldige overheid

 7. Marco v/d ent on

  voor er gereageerd word kijk eerst allemaal naar je eigen weggedrag en niemand weet waarom deze chauffeur op de vluchtstrook stond misschien had hij een probleem met zijn voertuig en hij stond helemaal op de vlucht strook die gene die er achter op is geknald reed half op de vluchtstrook en half op de rijbaan geef elkaar eens wat meer respect op de weg en wijs niet altijd maar met die bekende vinger naar het vracht verkeer en hou je vooroordelen voor je word doodziek van die domme reacties die hier bij worden geplaatst

  • Marco, wat ik weet van de vrachtwagens van deze tijd is dat ze elke 4,5 uur verplicht zijn te stoppen.
   wanneer de taggograaf dit aangeeft moet er PER DIRECT gestopt worden. dus als een vrachtwagen midden op de weg ziet moet hij uitwijken naar de vluchtstrook anders risceerd hij een boete van over de 450 €. ik zeg niet dat dit hier aan de orde is maar hoeveel vrachtwagens zie jij op je weg naar je werk stilstaan op de vluchtstrook. ik kom er gemiddeld elke ochtend minimaal 4 tegen. daar moet is naar gekeken worden. de vluchtstrook is een vluchtweg voor noodgevallen niet om je “verplichte” pauze te houden. ik spreek uit eigen ervaring vaderlief is chaffeur en klaagt ook over deze regelgeving.

 8. Nou is niet eerlijk om altijd maar de vrachtwagens de schuld te geven. Ik maak vaak mee dat er mensen rondom die tijd zo aso hard rijden om maar (denk ik ) vroeg thuis te zijn of net naar een laatste afspraak te gaan.

 9. Blijkbaar interesseert het bijna iedereen of het een “oostblokker” was of niet, Iemand het stukje gelezen dat de man zijn leven heeft te danken aan het NIET dragen van de gordel? denk dat een discussie over de gordelplicht meer op zijn plaats is dan de herkomst van de chauffeur ……..

 10. Oke, veel wijze mensen,
  ik moest vanaf de A15 via Meerkerk de A27 omrijden. Dus keren bij de afslag AC restaurant / Mc Donald
  De twee rijbanen reden weer volop door.
  Deze afslag wordt al 1200 mtr daarvoor aangegeven, maar ja je heb altijd mensen die tot op de laatste meter doorrijden en er dan even tussen willen proppen. zo ook op de 18de Mei
  de personen auto stond dus te proppen, met het resultaat, een vrachtwagen die goed door reed een zwenkcapriool (je wilt niet weten hoe) om de propper te ontwijken. Gelukkig een goede vrachtwagen chauffeur ! Geen ravage.
  Even later een gele vrachtwagen combinatie, ook bijna tot het eind rijden en dan er ook even tussen proppen. Stond gewoon stil op de rechter rijstrook waar flink werd door gereden.
  En ja, het volgende gebeurt, een Politie busje met sirene en blauwe lichte etc etc als een gek op de rechterrijbaan, recht op de achterzijde van de gele vrachtwagen af.
  Met de dood in de schoenen een uitzwenk naar de linker rijbaan, het politie busje rakelings langs de vrachtwagen. Goed eruit gekomen agent !
  Al met al twee keer alles goed afgelopen.
  Ik miste wel een actie, van de politie om even de chauffeur van de vrachtwagen aan te spreken.
  Ze gingen lijkbleek verder.

 11. jl hoogerheide on

  de wegen zijn niet het probleem maar de mensen.
  jammer dat dit debe mensen tegen over elkaar zet
  vrachtwagen chauffers zijn geen helden maar mensen die hun werk doen net als alle anderen.
  Zonder de anderen geen werk voor chauffer
  johan

Reageer