Tiplijn: 06-19541384

Politie treft vermoedelijke drugsversnijdingsmiddelen aan in Dordtse loods

0

DORDRECHT –  Naar aanleiding van een verdachte situatie bij een loods aan de Veerplaat in Dordrecht, heeft de politie vrijdagavond 13 mei 2016 vermoedelijke drugsversnijdingsmiddelen aangetroffen en een man aangehouden. (Versnijding is het mengen van harddrugs met andere stoffen en vindt vaak plaats omdat de handelaar zijn opbrengst wil vergroten.)

Aanhouding
Nadat de politie, na de melding van een verdachte situatie, ter plaatse kwam, werd één persoon bij een auto aangetroffen. In twee opslagruimtes van het betreffende pand en in de auto werden verdachte middelen aangetroffen. Alle spullen zijn rond middernacht door een gespecialiseerd bedrijf meegenomen. De aangetroffen man werd aangehouden en zit nog vast. De auto van de man is door de politie in beslag genomen en wordt onderzocht.

Lopend onderzoek
Inhoudelijk kan de politie nog niet op de zaak ingaan. “Het onderzoek loopt nog,” legt een woordvoerster uit. Mogelijk dat binnenkort meer informatie over de vondst en de aanhouding bekend wordt gemaakt.

Versnijden
Het fenomeen ‘versnijden’ is met name bekend bij heroïne, cocaïne, amfetamine en in mindere mate XTC. Versnijding vindt vaak plaats omdat een handelaar zijn opbrengst wil vergroten. Hierdoor worden harddrugs onzuiverder naarmate ze zich verder van de bron bevinden. In West-Europa is vijf procent zuiverheid gebruikelijk. De andere 95 procent bestaat uit toegevoegde ingrediënten zoals krijt, waspoeder en vele andere stoffen die uiterlijk op de drugs lijken.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_3251 (Medium) IMG_3259 (Medium) IMG_3265 (Medium) IMG_3277 (Medium) IMG_3288 (Medium) IMG_3302 (Medium) IMG_3314 (Medium) IMG_3322 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer