Tiplijn: 06-19541384

Tien aanhoudingen voor dodelijk schietincident Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie heeft donderdagavond 5 mei 2016 in Breda en Raamsdonkveer tien verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident dat eerder die dag het leven kostte van een 38-jarige Dordtenaar. Hij werd om kwart over vier in de middag neergeschoten op de Merwedestraat in Dordrecht en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

Om kwart over vier werd de Dordtenaar op straat beschoten. Omdat op deze zonnige dag veel mensen op straat waren, waren er veel getuigen die gelijk de hulpdiensten alarmeren. Agenten treffen op straat een gewonde man. Hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar helaas overleed hij korte tijd later aan zijn verwondingen.

Aanhoudingen
De daders vluchten weg in hun auto’s maar er blijven een voorbumper en een kentekenplaat achter in de Merwedestraat. Het kenteken leidt de politie naar Breda waar zij rond 18.00 uur aan de Groenedijk drie mannen heeft aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijk schietpartij. De mannen zouden vuurwapengevaarlijk zijn, dus nam de politie geen enkel risico en dirigeerde de mannen uit het voertuig met getrokken wapen. De mannen zijn vastgezet voor verder verhoor en onderzoek.

Nog meer aanhoudingen
Later op de avond kon de politie nog zeven verdachten aan houden. Vier in een woning in Raamsdonkveer, twee in een auto die bij deze woning voor de deur stond. De laatste verdachte voelde schijnbaar de hete adem van de politie in zijn nek en meldde zichzelf daarna op het politiebureau in Breda. In totaal zijn er dus tien verdachten aangehouden. Het gaat om drie vrouwen (49, 25 en 17 jaar) en drie mannen (30, 28 en 54) uit Raamsdonksveer, en vier mannen (30, 27, 23 en 17 jaar) uit Breda. Alle tien de verdachten zitten nog vast, meldt de politie.

Onderzoek
De aanleiding voor de schietpartij is voorlopig nog onduidelijk. Ook dit is onderdeel van het uitgebreide onderzoek. De Forensische Opsporing is de hele donderdagavond bezig geweest met het veilig stellen van sporen. Ook zal de politie nog spreken met getuigen en buurtbewoners. Getuigen, die nog niet bekend zijn bij de politie, worden verzocht zich te melden bij de politie.

Filmbeelden: Tiemen Schuit.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer