Tiplijn: 06-19541384

Hondje doodgebeten in Sliedrecht; politie zoekt getuigen en bazin bulldog

6

SLIEDRECHT – De politie is op zoek naar getuigen van een bijtincident in Sliedrecht. Dinsdagmiddag 3 mei werd een klein hondje doodgebeten. Dit gebeurde omstreeks 15.15 uur in de omgeving van de Ouverture. “De hond, die het kleine hondje dood beet, is vermoedelijk een grote zwarte Amerikaanse bulldog of soortgelijk,” meldt de politie op Facebook.

De politie is nog op zoek naar de bazin van de zwarte hond. Van haar is een signalement bekend. Het zou gaan om een vrouw van ongeveer 45 jaar met kort blond haar. De vrouw zou zo’n 1.68 meter lang zijn. Ten tijde van het bijtincident was zij gekleed in onder meer een gele bodywarmer. De politie verzoekt getuigen en de bazin om contact op te nemen via 0900-8444.

Foto: Voorbeeldfoto Amerikaanse bulldog

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

6 reacties

 1. joke on4mei
  wat maakt het nou uit wat voor soort hond het is het baasje zou beter op haar hond moeten letten zodat niemand erdoor gebeten kan worden eerst een kind en nu weer een hond ,en ik ben toch echt een hondeliefhebber

 2. Altijd jammer zulke verhalen.

  Ik heb van de week een Jack Russel van mijn “vechthond” af moeten trekken. Dat kleine kut keffertje greep mijn hond bij zijn keel en begon te schudden en te scheuren.
  Godzijdank luisterde mijn hond naar mijn gebrul en bleef netjes stilstaan zodat ik dat mormeltje van hem af kon trekken.
  Maar wat nou als mijn hond terug had gebeten? Dan zijn het weer die “gevaarlijke vechthonden” die de schuld krijgen.

  Geef die kleine kut keffertjes nou eens een goede opvoeding. Dat voorkomt een hoop bijtincidenten.

  • Dat beest liep niet los en dat kleine hondje was een Yorkshire pup, die weegt nog geen kilo!!!!

   • Wat een agressie. Chantal maakt een heel goed punt, afhankelijk van het formaat van de hond wordt gedrag wel of niet getolereerd; de kleine hondjes komen we met dingen waar grotere dieren voor worden afgemaakt. Er zou in bijtincidenten onderscheid gemaakt moeten worden in gedrag en oorzaak, niet gevolg.

    Overigens is bovenstaand geval wel echt smerig en ik hoop dat de eigenares van de hond gevonden gaat worden.

    @ZHZActueel: waarom wordt een opmerking als van Richard doorgelaten?

 3. Jammer dat er gelijk een Amerikaanse bulldog van gemaakt wordt het is helemaal niet bekend of het wel een bulldog is
  Vind iedereen dat leuk ofzo 1 ras in een kwaad daglicht te zetten ga eerst is achterhalen wat voor ras het wel is

 4. Allebei aangelijnd houden dan is er niks aan de hand .En…vechthonden horen hier niet !Sorry ,en je taalgebruik is walgelijk .

Reageer