Tiplijn: 06-19541384

Drie mannen op heterdaad betrapt bij inbraak in AC Restaurant

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De politie heeft maandag 2 mei drie mannen aangehouden op verdenking van het plegen van minstens één inbraak in een restaurant in Hendrik-Ido-Ambacht. De mannen werden gepakt toen ze aan het inbreken waren in het AC Restaurant langs de A16. Mogelijk pleegden dezelfde mannen een dag eerder ook al een inbraak bij hetzelfde restaurant.

Eerste inbraak
De eerste inbraak in het AC Restaurant op Sandelingen-Oost, een verzorgingsplaats langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht, vond plaats op 1 mei omstreeks 6.30 uur. De politie ging ter plaatse nadat personeel van het restaurant de inbrekers hadden overlopen. De inbrekers reden in een auto weg en werden niet meer aangetroffen door de politie.

Inbraakalarm
Op 2 mei omstreeks 1.15 uur kwam bij de politie opnieuw een melding binnen van inbraak bij het AC Restaurant op Sandelingen-Oost. Dit keer ging het inbraakalarm af en liet de surveillant van het beveiligingsbedrijf direct de politie meerijden op de melding. De beveiliger gaf aan zijn meldcentrale door dat de politie ingeschakeld moest worden aangezien het de nacht ervoor raak was geweest. Hierop reden meerdere eenheden van de politie mee op deze melding.

Aangehouden
Terwijl meerdere politieauto’s positie innamen op de vluchtwegen vanaf het restaurant ging een opvallende politie-eenheid ter plaatse bij het AC Restaurant. Bij aankomst zagen de agenten drie mannen vanuit het pand op de vlucht slaan. Hierop wordt direct de achtervolging te voet ingezet door de politieagenten. Zij wisten vrijwel direct twee verdachten, mannen van 18 en 19 jaar uit Den Haag, aan te houden. De derde stak de A16 over richting Sandelingen-West. De derde inbreker, een 15-jarige jongen uit Sassenheim, had pech want daar reed precies een onopvallende eenheid die ook onderweg was naar de inbraakmelding. Na een korte achtervolging te voet werd de derde inbreker aangehouden op het parkeerterrein bij Sandelingen-West.

Onderzoek
Korte tijd later wordt er op de parkeerplaats bij het AC Restaurant een voertuig aangetroffen welke volledig voldeed aan het ‘signalement’ van het voertuig van de inbraak de nacht ervoor. Bij nader onderzoek in de wagen vond de politie een luchtdrukpistool. Mogelijk zijn de inbrekers die maandag werden aangehouden dezelfde inbrekers die zondagochtend werden overlopen. De drie inbrekers zijn ingesloten op het politiebureau in Dordrecht waar de recherche onderzoek doet naar de zaak.

Bron en foto: Politie Hendrik-Ido-Ambacht.

13147534_872981546147191_6205093597932321676_o

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer