Tiplijn: 06-19541384

Politie houdt 44 personen aan tijdens Koningsdag

0

REGIO – Tijdens Koningsdag 2016 zijn er binnen de politie-eenheid Rotterdam 44 personen aangehouden voor verschillende strafbare feiten. Voornamelijk voor openbare dronkenschap, belediging en overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De avond voorafgaand aan Koningsdag eindigde in Hardinxveld-Giessendam, zonder enige aanleiding met een aantal kleine opstootjes. Na afloop van het evenement ‘De mannen van Oranje’ moest de politie ingrijpen en werden zes mannen gearresteerd voor mishandeling, niet voldoen aan bevel of vordering en belediging. De politie moest geweld gebruiken en er werden honden ingezet om de situatie onder controle te krijgen.

Op Koningsdag zelf waren op verschillende plekken in de regio meerdere grote en kleinere evenementen georganiseerd. Een aantal keer moest de politie ingrijpen om de orde te handhaven. Bij één van die acties werd een agent getrapt. Zijn dronken aanvalster is aangehouden.

Alcohol was in veel gevallen de kwade genius. Openbare dronkenschap en beledigingen waren vaak de aanleiding om aanhoudingen te verrichten. Hiernaast werden er ook personen aangehouden voor het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk en verdovende middelen, het aanbieden van vals geld, mishandeling en het zich niet kunnen legitimeren.

Tot middernacht zijn er totaal 44 arrestanten gemaakt. Sommigen daarvan zijn ingesloten en anderen konden in de loop van de dag/avond met een boete op zak naar huis.

Hieronder foto’s van diverse inzetten in Dordrecht.

IMG_5905-2 IMG_5921-2 IMG_5942-2 IMG_5953-2 IMG_5981-2 IMG_5993-2 IMG_6003-2 IMG_6004-2

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer