Tiplijn: 06-19541384

Aanhouding voor meerdere hennepkwekerijen in Dordrecht

0

In een onderzoek naar wietplantages hield de politie op woensdag 20 april een 31-jarige verdachte aan. Hij wordt in verband gebracht met meerdere hennepkwekerijen. Bij doorzoekingen vond de politie een hennepkwekerij met 700 wietplanten, een illegale growshop en 20.000 euro contant geld. Bij de growshop werden zes mannen aangehouden.

De politie onderzocht meerdere hennepkwekerijen die het afgelopen jaar in de Haagse regio en daarbuiten werden aangetroffen. Daarbij kwam de 31-jarige man uit Nootdorp in beeld als mogelijke verdachte. Het onderzoek bereikte op woensdag 20 april het hoogtepunt, met doorzoekingen in Dordrecht, Naaldwijk, Nootdorp en Rijswijk. In Dordrecht werd bij een inval aan het Zirkoon een hennepkwekerij gevonden met zo’n 700 planten. Bij een doorzoeking in een pand aan de Zuiderweg in Rijswijk werd een illegale growshop aangetroffen. Zes mannen, van 19 tot 65 jaar uit Den Haag, Delft, Leidschendam, Rotterdam en Zoetermeer, waren in de growshop aanwezig en zij werden direct aangehouden.

Bij de doorzoekingen werd in totaal 20.000 euro contant geld in beslag genomen, omdat er zeer waarschijnlijk sprake is van witwassen. Ook de forse inventaris van de growshop werd in beslag genomen. De 31-jarige wordt in verband gebracht met meerdere wietplantages, bij elkaar goed voor een enkele duizenden hennepplanten. Het onderzoek wordt nog voortgezet en de politie sluit niet uit dat de verdachte aan meer zaken kan worden gelinkt.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer