Tiplijn: 06-19541384

Twee mannen met ‘pech’ aangehouden op A29 na achtervolging

0

OUD-BEIJERLAND – Dankzij alerte melders en de snelle inzet van meerdere politie eenheden, waaronder de politiehelikopter, werden vrijdagmiddag na een achtervolging op de A29 ter hoogte van afrit Oud Beijerland twee mogelijke ‘snelwegoplichters’ aangehouden.

Aan het eind van de middag ziet een politieman in vrije tijd een auto ‘met pech’ langs de snelweg staan. Bij het zien van het buitenlandse kenteken van de auto met pech denkt de agent terug aan een aangifte van enkele weken eerder, waarbij een man stopt om te helpen bij een pechgeval en vervolgens opgelicht wordt. In de aangifte worden een vergelijkbare auto en kenteken genoemd.
In de eenheid Rotterdam en in andere eenheden is vaker aangifte gedaan van zogenoemde snelwegoplichters. Wie te goeder trouw stopt, krijgt een zielig verhaal te horen en wordt bijvoorbeeld gevraagd geld voor benzine voor te schieten. Als onderpand geven ze sieraden, die achteraf nep blijken te zijn.

De politieman vertrouwt de boel niet en alarmeert direct de meldkamer waarvandaan aan alle politie eenheden gevraagd wordt om naar de auto met pech uit te kijken. Op de plek waar de politieman de auto zag staan is dan al niemand meer te bekennen. De auto, waarschijnlijk dezelfde, duikt opnieuw op bij de afrit Pernis. Ook daar belt een alerte melder de politie. Deze melder hielp de inzittenden van de auto eerder die week, toen ze ook al ‘pech’ hadden. De inzittenden vroegen de melder hen naar een benzinepomp te brengen, maar toen ze onderweg om steeds meer geld vroegen besloot de melder om de mannen uit zijn auto te zetten.

Inmiddels speuren meerdere politieauto’s naar de auto en de twee inzittenden. Daarbij krijgen ze hulp vanuit de lucht. De politie helikopter heeft de auto al snel in het vizier en dat merkt de bestuurder die er direct op zeer hoge snelheid vandoor gaat. Op de vlucht voor de politie scheurt de auto door onder meer Schiedam en Vlaardingen. Via de A4 en de A15 rijdt de vluchtende auto de A29 op. Ter hoogte van de afrit Oud Beijerland weten politieagenten de auto tot stoppen te dwingen. Beide inzittenden kunnen worden aangehouden, een 30-jarige en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en of er relaties zijn met vergelijkbare zaken elders in het land.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer